Circadia by Dr. Pugliese.

Advanced Professional Skincare.

De naam Circadia komt van de twee Latijnse woorden ‘Circa Dies’ (de hele dag rond) en het merk is door Dr. Peter T. Pugliese (een legend in de beauty industrie) ontworpen. Hij heeft 40 jaar toegewijd aan de science van de huid en huidveroudering. Ook heeft hij boeken geschreven die dermatologen wereldwijd in hun praktijk gebruiken.Circadia werkt met de biologische klok mee. Overdag beschermen en in de nacht repareren. De producten van Circadia bevatten alleen ingrediënten waarvan zeker is dat het werkt en de huid en gezondheid niet beschadigt. Circadia produceert de ingrediënten zelf en worden door een extern bedrijf gecontroleerd op kwaliteit, veiligheid en stabiliteit.Veel cosmetica merken kopen de waardevolle grondstoffen zelfs bij Circadia in. Circadia is dierproef-, paraben- en gifvrij.

Op de Amerikaanse markt staat Circadia bekend als een van de beste productlijnen voor huidverbetering.  Door een combinatie van professionele behandelingen en hoogwaardige farmaceutische huidproducten voor thuis, boeken mensen met uiteenlopende huidproblemen geweldige resultaten. Voor ieder huidprobleem is er wel een passende behandeling en thuisbehandeling.

Circadiaans Ritme en De Huid.

Circadia combineert pure extracten, stamcellen, tweede generatie vitaminen en innovatieve peptide technologie om optimale huidgezondheid en schoonheid te bereiken. Doordat deze gespecialiseerde technologieën in de behandelingsproducten verwerkt zijn, is het mogelijk om een grote hoeveelheid huidaandoeningen doeltreffend aan te pakken, waaronder;

  • huidveroudering
  • acne
  • dehydratie
  • hyperpigmentatie

Heb je last van huidproblemen of wil je conditie van je huid verbeteren en wil je weten wat het uitgebreide gamma van Circadia voor uw huid kan betekenen? Maak dan snel een afspraak!

Wetenschap en Natuur in Perfecte Balans

Er zijn verschillende behandelingen ontwikkeld door Dr. Pugliese. De meest kenmerkende behandeling is de SWICH Dermal Rejuvention System behandeling. Dit exclusieve systeem werd ontworpen door Dr. Pugliese om de optimale uitstraling van de huid te herstellen zonder de beschadiging of hersteltijd van reeds bestaande peel technieken.

Het belangrijkste uitgangspunt van de chemische peel is om een gecontroleerde beschadiging van de huid in gang te zetten, zodat het lichaamseigen herstelmechanisme in actie komt. Daar tegenover gebruikt SWICH biologische metabolieten die natuurlijk functioneren in bijna elke cel van het lichaam om energieproductie te stimuleren.
Tussen de leeftijd van 35 en 40 jaar kan een vermindering in energieproductie gezien worden in vrijwel alle systemen van het lichaam, in het bijzonder de huid. Deze verminderde bio-energetische capaciteit kan veilig ondersteund worden met de SWICH en verhoogt de productie van de celenergiebron. Wanneer deze behandeling regelmatig uitgevoerd wordt met ondersteunende huidproducten, vermindert SWICH de fijne lijntjes en hyperpigmentatie en verbetert de huidstructuur en kleur. SWICH heeft een positieve invloed op dermate matrix proteïnen, inclusief collageen en elastine. Deze niet seizoensgebonden behandeling wordt bij voorkeur om de 4 weken uitgevoerd om de mitochondriale energieproductie (ATP) in de kreek cyclus te maximaliseren, en om de epidermale celvernieuwing op een veilige manier op te starten door de stamcelactiviteiten in de basale laag op te starten.

Een ander pareltje van Dr. Pugliese is de Oxygen RX treatment. Het gebruik van zuurstof is een van de meest controversiële werkwijzen in huidverzorging. Het is belangrijk om een onderscheid te maken tussen de activiteiten van zuurstof die het lichaam binnen komt via de longen versus de voordelen van een plaatselijke toepassing.

Zuurstof, die via het ademen opgenomen werd, wordt gebruikt in het complexe proces van energieproductie in de cel. Het is ook noodzakelijk voor de vorming van collageen in de huid. De ware aard van de huid, als een barrière, maakt de plaatselijke toepassing van zuurstof zowel moeilijk als slechts gedeeltelijk effectief. Dr. Pugliese ontdekte echter dat zuurstof wel doeltreffend op het huidoppervlak gegenereerd kan worden. Door zuurstof te genereren op de huid op het moment van gebruik, wordt de penetratie versterkt zonder overbodige vorming van vrije radicalen

Dr. Peter T. Pugliese

Circadia werd opgericht door de gerenommeerde en wereldwijd erkende Dr. Peter T. Pugliese. Hij was de eerste arts van zijn kaliber om tientallen jaren van onderzoek te wijden aan het begrijpen van de huid. Ondertussen is de familie al drie generaties lang toegewijd om huidverzorgingsproducten naar een hoger niveau te tillen.

Circadia by Dr Pugliese heeft een rijke geschiedenis en een rooskleurige toekomst. Dr. Pugliese, de oprichter van Circadia, blijft een sterke invloedrijke stem binnen het wetenschappelijke veld van huidveroudering. Michael Pugliese, Circadia’s huidige CEO, heeft een gerenommeerde reputatie als spreker op het gebied van huidwetenschap en als innovator in productontwikkeling.

De Wetenschap van Circadiaanritmes

De term Circadiaanritme zegt je misschien niks, maar van je biologische klok heb je vast wel al gehoord. Dit genetisch bepaalde en dus aangeboren mechanisme regelt allerlei lichamelijke functies met een bepaalde periodiciteit. Niet alleen bij mensen, maar ook bij planten en dieren. Zo heb je bijvoorbeeld jaarlijkse ritmes (vogeltrek of voortplantingsgedrag van veel dieren) maandelijkse ritmes (menstruatiecyclus) en ook de dagelijkse ritmes of circadiaanritmes (‘circadies’ betekent ‘de hele dag rond’ in het Latijn).

Circadiaanritme en de Huid

Onze huid wordt gestuurd door zo’n circadiaanritme. Om het eenvoudig te houden: overdag moet je huid beschermd worden tegen schadelijke invloeden van buitenaf en ’s nachts gaat ze in herstelmodus. Het is dus belangrijk om jouw huidverzorging hierop aan te passen. De producten van Circadia zijn speciaal ontwikkeld om je huid optimaal te verzorgen volgens de circadiaanritmes.
Het woord ‘circadiaan’ betekent ‘de hele dag rond’ en verwijst naar een 24 uurscyclus van ritmische veranderingen in onze fysiologie en in ons gedrag. Wanneer deze ritmes onderbroken of verward worden, kan dat negatieve gevolgen hebben voor onze gezondheid, ons uiterlijk en ons welbevinden.
Deze filosofie maakt van Circadia een unieke huidverzorgingslijn, omwille van de:

  • Moderne ingrediëntsamenstellingen
  • Unieke behandelprogramma’s
  • Combinatiemogelijkheden
  • Chronobiologie in huidverzorging

Ingrediënten

Botanical

Botanicals zijn plantenextracten onttrokken uit bloemen, kruiden, noten en bessen. Deze natuurlijke bronnen van rijkdom worden gebruikt voor hun antioxidanten en ontstekingsremmende voordelen. Circadia zoekt haar botanicals in alle uithoeken van de hele wereld en engageert zich om enkel gebruik te maken van ECO-CERT Organic Botanicals die globaal erkend worden omwille van hun zuiverheid.

Stamcellen

Wanneer we een kijkje nemen achter de schermen van productformulering zien we dat een labo plantaardige stamcellen kan creëren door de plant te ‘verwonden’. Zo ontstaan er totipotente stamcellen. Wanneer die stamcellen worden overgezet naar een cultuur beginnen ze secundaire metabolieten aan te maken om zichzelf te beschermen tijdens de snelle celdeling. Het zijn deze secundaire metabolieten die de antioxidante werking boosten, net als de immuniteit, ontgifting en fibroblast stimulatie

Peptides

Alles bestaat uit elektronen en protonen, de bouwstenen van de elementen. Proteïnen worden opgebouwd uit aminozuren. Er bestaan 20 essentiële aminozuren waaruit alle natuurlijke proteïnen zijn opgebouwd. Wanneer twee aminozuren worden gecombineerd, ontstaat er een nieuw chemisch element dat men een peptide noemt. Circadia maakt gebruik van vier verschillende peptidefamilies om de gezondheid van de huid te verbeteren.

Onze gespecialiseerde behandelingsproducten gebruiken innovatieve ingrediënten en technologieën om een grote hoeveelheid huidaandoeningen aan te pakken, waaronder veroudering, acne, dehydratie, pigmentatie en rosacea.
Door regelmatige professionele behandelingen aan te vullen met een aangepaste thuisverzorging die consequent wordt aangebracht, worden beiden door elkaar versterkt en krijg je een sneller én beter resultaat.
Wil je weten wat het uitgebreide gamma van Circadia kan betekenen voor de biologische klok van jouw huid?

Schoonheidsspecialist in huidverbetering

Maak vandaag nog je afspraak