Micro-Needle

Wat doet een Dermapen (microneedling)?

De Dermapen 4 is een behandeling waarvan wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het een zeer effectieve behandeling is om de huid te vernieuwen en verstevigen.   De Dermapen maakt microscopisch kleine kanaaltjes in de huid d.m.v. vibrerende kleine naaldjes. Hiermee wordt het natuurlijke herstelproces van de huid op een gecontroleerde wijze in gang gebracht. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel versterkt). Dermapen is toepasbaar op alle huidtypes.    Hierdoor kan de Dermapen ingezet worden op verschillende indicaties zoals:   
Acne-littekens 
Pigmentstoornis 
Grove poriën 
Zonbeschadiging 
Grauwe/doffe huidkleur 
Littekens 
Fijne rimpels 
Huidveroudering  
Littekens 

Voorzorgsmaatregelen 

 • Wij adviseren om 2 weken voorafgaand aan de behandeling de zon, zonnebank en zelfbruiningsproducten te vermijden. Desondanks dient u toch een zonnebrandcrème te gebruiken met SPF 37 Circadia of 50 Christina deze beschermen de Huid 8 uur lang .
 • Bij een getinte huid (vanaf huidtype III) adviseren wij minimaal 2 weken voorafgaand aan de behandeling een pigment remmende crème te gebruiken.
 • U dient 1 week vóór de behandeling te stoppen met het gebruik van lokale antibiotica, vitamine A-zuur, retinol of benzoylperoxide.
 • Als u frequent een koortslip heeft dan is het raadzaam te starten met een preventieve kuur zoals Aciclovir. Uw huisarts kan een recept voorschrijven. U start een dag voor de behandeling en maakt de kuur af. Als u een koortslip heeft wordt er niet behandeld en dient u de afspraak te verzetten.
 • Ter voorkoming van het behandelen op een geïrriteerde huid vragen wij u om behandelingen zoals harsen in het gezicht minimaal een week uit te stellen.
 • Gelieve niet te scheren op de dag van behandeling i.v.m. irritatie. Doe dit zo nodig 48 uur van tevoren.
 • Wij vragen u om met een gereinigde huid naar de kliniek te komen en zonder make-up.
 • Bij wijziging van medicatie of ziekte willen wij voorafgaand aan de behandeling op de hoogte gebracht worden. Sommige medicaties maken de huid gevoeliger en kwetsbaarder.
 • Behandeling
De Huidspecialist reinigt en desinfecteert uw huid en daarna wordt een serum aangebracht. Hierna zal de microneedling in verschillende bewegingen op uw huid worden aangebracht. De behandeldiepte (variërend van 0,5 mm tot 2 mm) is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. Tijdens de behandeling kan de huid een klein beetje bloeden. Dit is echter een normale reactie.   De behandeling kan als gevoelig worden ervaren. Dit is mede afhankelijk van de behandel locatie, eigen pijngrens en uw lichamelijke omstandigheden (bv. uw menstruatiecyclus en nachtrust). Tevens kan de Dermapen gecombineerd worden met een chemische peeling. 

Herstelperiode

Hoe de huid reageert op de Dermapen behandeling is afhankelijk van uw huid, huidtype en de indicatie waarop behandeld is. Roodheid en lichte zwelling is een veel voorkomende reactie, dit is een gewenste reactie en duurt vaak één dag. In sommige gevallen kunnen er kleine blauwe plekjes ontstaan en dit zal binnen 3 à 4 dagen wegtrekken. Daarnaast kan de huid na 4 à 5 dagen gaan schilferen als gevolg van de versnelde celdeling.   Mocht u bij thuiskomst nog vragen hebben of onzeker zijn over de huidreactie, dan kunt u mij altijd contacteren.

Te verwachten resultaat

Na een aantal behandelingen zal de huid steviger en gladder zijn wat resulteert in een egale en stralende huidteint. Huidoneffenheden zoals rimpels en acne-littekens zullen geleidelijk vervagen. Doordat de huid zichzelf vernieuwt zullen ook pigmentstoornissen verminderen.   Het vormen van collageen kan 8 tot 12 weken duren. Hierdoor zal het definitieve eindresultaat pas 3 maanden na de laatste behandeling optimaal zichtbaar worden.   Om het resultaat te ondersteunen en te continueren adviseren wij dat u thuis een goede huidverzorging toepast. Bij Huidkliniek Utrecht verkopen wij cosmeceuticals die hoogwaardige ingrediënten bevatten. Door gebruik van deze producten heeft u langer plezier van de behandeling en voorkomt u zo veel mogelijk nieuwe problemen. 

Behandelduur en frequentie 

Hoeveel behandelingen worden aangeraden voor verjonging, behandeling van acnélittekens, striae en pigmentatie?

 • Verjonging: 3-6 behandelingen met intervallen van 6-8 weken
 • Acnélittekens: 4-6 behandelingen met intervallen van 6-8 weken
 • Striae: 4-8 behandelingen met intervallen van 6-8 weken
 • Pigmentatie: 4-6 behandelingen met intervallen van 2-4 weken

Oppervlakkige huidverjongende behandelingen worden aanbevolen met intervallen van 4 weken.

Onderhoudsfase

Om het optimale resultaat te behouden wordt aangeraden om in de onderhoudsfase de behandeling 1 á 2 keer per jaar te herhalen. 

Adviezen na de behandeling  

Wij adviseren u om gedurende het gehele behandeltraject en 4 weken na de behandeling, de zon, zonnebank en zelfbruiningsproducten te vermijden. Desondanks dient u toch een zonnebrandcrème te gebruiken met SPF 37 Circadia of SPF 50 Christina deze beschermen de Huid 8 uur lang .

 • Pas een goede huidverzorging toe met de juiste huidproducten. Uw huidspecialist zal een passend productadvies geven.
 • Sauna, hete baden, zon en sporten dienen gedurende de eerste 24 uur na de behandeling vermeden te worden.
 • Om optimaal resultaat te behalen wordt geadviseerd om thuis de dermaroller (0,3 mm) te gebruiken. Dit mag pas 7 dagen na de behandeling. Tevens dient u 1 week vóór de eerstvolgende behandeling te stoppen met het gebruik van de dermaroller.
 • Vermijd het overmatig aanraken van uw huid om vervuiling te voorkomen.
 • Zorg voor goede hygiëne thuis: schone kussenslopen, make-up kwasten en kleding.
 • Gebruik thuis tijdens de herstelperiode eventueel postpeel balsem . Deze crème herstel bevordert en vermindert klachten als jeuk, roodheid en pijn.

Wanneer mag u niet behandeld worden? 

 • Ontstekingen/ infecties in het te behandelen gebied
 • Actieve Herpes simplex
 • Zwangerschap of borstvoeding
 • Koorts
 • Insulineafhankelijke diabetes mellitus
 • Immunologische aandoeningen/verminderd immuunsysteem
 • Tijdens behandeling van kanker (chemo, radiotherapie, etc.)
 • Keloïd vorming
 • Verse littekens of wonden in het behandelgebied

Permanente make-up in het Westland

Mooie wenkbrauwen zijn echte blikvangers. Vrouwen doen vaak veel moeite om de perfecte wenkbrauw te creëren. Met permanente make-up wenkbrauwen bent u altijd gegarandeerd van een verzorgde uitstraling. Door middel van permanente make-up wordt de vorm en kleur geperfectioneerd. De nieuwste technieken zorgen ervoor dat permanente wenkbrauwen een natuurlijke uitstraling hebben .

Wenkbrauwen Powderbrow of hairstrokes

Dunne en/of onregelmatige haargroei van de wenkbrauwen wordt met permanente make-up volledig gecorrigeerd. Er ontstaat een egale en gelijkmatige wenkbrauwlijn, zoals alleen visagisten dat kunnen tekenen .
Eventuele littekens in de wenkbrauwen kunnen eveneens met permanente make-up worden gecamoufleerd. Heeft u vroeger te veel geëpileerd dan is permanente make-up de oplossing .Wel gaan we altijd bekijken of de Huid het aankan ( zeker met oudere huiden is het niet altijd mogelijk omdat de huid te dun kan zijn of met medicijnen gebruik ook ).

Schoonheidsspecialist in huidverbetering

Maak vandaag nog je afspraak